Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης



Ασθενής χιονόπτωση
3.5 °C 93%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Περισσότερη πολιτική - Λιγότερο lifestyle στα social media
Ημερομηνία: 22/2/2020, 05:28 - Εμφανίσεις: 77



Πλέον οι άνθρωποι συζητούν περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ποικίλα θέματα.

Οι αναρτήσεις και τα σχόλια γερμανών χρηστών σχετίζονται με συχνά τις κυρίαρχες αξίες στη σημερινή Γερμανία, εκτιμούν ειδικοί.

Η σταδιακή κατάργηση της χρήσης άνθρακα για ενέργεια, η μετάβαση σε πράσινες μορφές ενέργειας, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η ρύπανση του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή φαίνεται να αποτελούν συνήθη θέματα συζήτησης στα γερμανικά online μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συζητήσεις γίνονται όλο και πιο πολιτικοποιημένες, ενώ ένα από τα trend της περσινής χρονιάς ήταν οι μαθητικές διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας Fridays for Future για το κλίμα.

Σύμφωνα με ειδικούς και αναλυτές συμπεριφορών και τάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα θέματα που θίγουν οι χρήστες μέσω αναρτήσεων, σχολίων και δημοσίων συζητήσεων μαρτυρούν τις κυρίαρχες αξίες κάθε εποχής.

Η φύση πολιτικοποιείται Oι Fridays for Future άφησαν το αποτύπωμά τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Αυτό διαφαίνεται από έρευνα των εταιρειών δημοσκόπησης Κanter TNS, Τrendüro, Bonsai, Dfv για τον λεγόμενο «δείκτη αξιών 2020», τον οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με την έρευνα, ενώ πριν δύο χρόνια οι χρήστες γερμανόφωνων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το twitter κ.λπ.

αναφέρονταν κυρίως στην «ομορφιά της φύσης και των τοπίων», πλέον παρατηρείται αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μιλούν για αυτήν.

«Η φύση είναι πλέον μέρος ευρύτερης πολιτικοκοινωνικής συζήτησης» σημειώνει ο κοινωνιολόγος Γενς Γκρούγκερ, παρατηρώντας ότι τα social media αποτελούν μόνο ένα φόρουμ, όπου συζητείται το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και όχι το μοναδικό.

Πλέον, στα social media «τάση» αποτελεί το θέμα της βιωσιμότητας, ενώ οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές συνδέουν επίσης το θέμα του περιβάλλοντος με τις έννοιες της «ελευθερίας» και της «δικαιοσύνης».

«Η φύση χάνει την πνευματική, μυστηριακή της υπόσταση και αποκτά πολιτική δύναμη.

Η ανησυχία για το κλίμα έχει αυξηθεί», υπογραμμίζει ο καθηγη...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή
3.5 °C 93%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies